Har du en hundehvalp med dårlig ånde? 

Mange hunde lugter, til et hvis punkt. Hunde sveder nemlig ikke på samme måde som mennesker gør, de sveder faktisk gennem deres poter primært. Hunde producerer også en speciel form for olie der er vigtig for deres pels. Den har også sin egen form for lugt. Det er dog ikke helt uden betydning, hunde bruger nemlig også deres lugte til at kunne genkende hinanden med. De lugte bør normalt kunne holdes nede til et hvis punkt, med regelmæssig badning.

Det kan ske at du syntes din hundehvalp lugter mere end den burde, hvilket der kan være et par forskellige årsager til:

  • Det kan have noget at gøre med tænderne, den generelle mundhygiejne. Det er dog ikke noget man ser ofte hos hundehvalpe, men oftere hunde der er en smule ældre.
  • Det kan være et problem med tarmene. Det er normalt at hunde går og prutter hist og her, men hvis det er alt for frekvent kan det være et problem. Det kan være grundet hundens kost, så den bør ændres, eller en mulig tarmsygdom.
  • Det kan være grundet tør hud. Det kan være flere forskellige årsager til dette, men det kan have noget med hunden foder at gøre. Hvis hunden foder indeholder en masse korn og stivelse, er det en mulig begrundelse for tør hud.
  • Hvis du bader hunden for meget, så kan der være en højere risiko for at den får øreinfektioner eller hudinfektioner. Dette kan også være med til at føre til at hunden lugter dårligt.hundehvalp med dårlig ånde

Hvornår lugter hundehvalpen eller hunden for meget?

Du kender sikkert til at hunde ikke altid dufter fantastisk, og det er forskelligt fra hundeejer til hundeejer, hvor meget de vil tolerere. Det kan dog godt blive for meget på et tidspunkt, som hvis du fx kan lugte den selvom den ikke er i rummet.

Hvad kan du selv gøre ved det?

  • Du kan gøre brug en af en speciel hundeshampoo, du synes dufter godt. Det er dog vigtigt at vælge en shampoo, der ikke irriterer din hunds hud. Duften bliver normalt heller ikke længe, så det kan være en mulighed af finde en uden duft, eller som i det mindste er økologisk.
  • Hvis at det er fordi at din hund har dårlig ånde, så findes der noget der hedder Klorofyl-tabletter. Det vil hjælpe din hund med at få en bedre lugtende ånde, det kan også hjælpe en smule på den generelle kropslugt.

Skulle du være bekymret eller i tvivl om hvor stort problemet er, så vil vi forslå at du tager kontakt til en dyrlæge for en sikkerhedsskyld.

Her kan du læse om hundehvalpens udvikling: https://bullerbox.dk/artikler/din-hundehvalps-udvikling/

Køb BullerBox
Køb BullerBox