Hunde adfærd

Har du en hund eller overvejer du at anskaffe dig en?
Så er der nogle adfærdsmønstre som du burde være opmærksom på, så du ikke føler dig overvældet og nemmere kan håndtere din nye pelsede ven. Der vil også være noget forskelligt udstyr som du bør anskaffe dig når du køber hund.

Hvorfor gør din hund?
Der er mange forskellige grunde til at din hund gør. Det kan være alt imellem at den gerne vil lege, til at den prøver at advare dig om noget den finder farligt.

Hvad kan du gøre?

Alene hjemme
Hvis hunden skal være alene hjemme, så kan den i nogle tilfælde godt finde på at gø, hvilket kan være irriterende for naboerne. For at forbedre denne situation, så kan du give din hund noget lejetøj eller guf inden du tager afsted. Du kan også tænde for radioen eller noget afslappende musik, så hunden kan føle sig mere tryg med nogle menneskestemmer i baggrunden.

Stille kommandoer

Du kan også lære din hund ikke at gø så meget. Dette kan du gøre ved at øve ti-stille kommandoer med den. Enten forsøg at distraher din hund, når den gør, og giv den godbidder, når den stopper. På denne måde skaber du positive associationer for hunden, når den ikke gør.

Køb BullerBox

Fast rutine er vigtigt

En af de absolut vigtigste ting, når det kommer til nogen form for hundetræning, er at du skal holde dig til en fast rutine. Hunde vil reagere på rutiner og det vil gøre det nemmere for hunden at lære hvad den må og ikke må.

Hunde udstyr

Hundeudstyr

Her er en general liste over udstyr som du bør anskaffe dig når du skal have hund:

  • Hundefoder

Hundefoder behøver ikke at være det dyreste foder, som du kan finde, det skal bare have et højt nærringsindhold.
Din hund har brug for proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler m.m. for at holde sig sund og rask. Den hovedsagelige proteinkilde for en hund bør altid være kød. Det opbygger og vedligeholder dens muskler og hjælper til at give din hunds pels en mere naturlig glans/udstråling.

  • Loppe- & Flåtmidler

Vi vil altid råde dig til at prøve at forebygge flåt- og loppeangreb fremfor at bekæmpe det. Du bør derfor skaffe dig noget loppe- og flusmiddel, så din hund ikke skal plages med lopper, hvilket er ubehageligt for hunden, men også meget uhygiejnisk i hjemmet.

  • Hundelegetøj

Prøv med noget aktiveringslegetøj. Det er vigtigt, at din hund bliver udfordret i dagligdagen og mange hunde fortrækker faktisk at blive udfordret mentalt frem for fysisk, når de skal lege. Med aktiveringslegetøj kan du lave en god kombination og det kan bringe meget glæde til din hund.

  • Hundelem

Du bør også overveje at anskaffe dig en hundelem, hvis du ikke bor i lejlighed. En hundelem er med til at sikre at din hund får en stor bevægelsesfrihed, og skaber en større livsglæde hos hunden. Efter du har lært din hund at være renlig, så kan din hund også selv gå ud og besørge uden du behøver at åbne døren for den.

Køb BullerBox