Fransk bulldog med hovedet ud af bilrude

Mange lader deres hund blive hjemme, når de skal på køreferie gennem Sverige eller Europa. Men det er der faktisk ingen grund til. I denne artikel kan du læse om de ting, der skal huskes, når man tager sin hund med på ferie.

Det er ikke det store problem at have hunden med på ferie. Rejser I med jeres hund gennem Sverige, er der visse ting i skal være opmærksomme på. Der findes en række regler og krav, der skal opfyldes, før hunden lovligt må medbringes.

Tag hunden med på ferie i Sverige

Selvom det kan virke besværligt at have sin hund med gennem Sverige, så er det faktisk rimelig ligetil. Der er dog visse regler, der skal følges, før hele familien inklusiv den forbenede, kan nyde en lækker ferie i Sverige.

Herunder har vi oplistet de forskellige regler, så det er let at danne sig et overblik.

 • Hunden skal være vaccineret mod rabies
  Rabies, eller hundegalskab, er en meget farlig virus, der overføres igennem bid fra smittede kødædende dyr. For at bringe sin hund ind i Sverige, er det et krav at hunden er blevet vaccineret mod rabies, senest 21 dage før indrejsen. Virussen ses i enkelte tilfælde hos ikke vaccinerede hunde, der ulovligt importeres fra andre lande.


 • Hunden skal være ID-mærket
  De fleste hunde i Danmark bliver chippet som hvalpe. Dette gør det lettere for myndigheder at identificere kæledyret, hvis det løber hjemmefra eller lignende. Det samme gør sig gældende i Sverige og det er tilmed et krav at alle kæledyr, der krydser den svenske grænse, skal være chippet.


 • Hunden skal have et kæledyrspas
  Et kæledyrspas er påkrævet. Dette skal laves hos en dyrlæge.


 • Hunden skal meldes til det svenske Toldvæsen
  Hunden skal meldes til de svenske toldmyndigheder, Tullverket. Ved ankomst til den svenske grænse, skal man køre til ”rød kanal” og henvende sig til tolderne. Her melder meddeler man at man medbringer en hund. Alternativt kan man melde hundens ankomst hjemmefra, via Tullverkets hjemmeside. Der modtages herefter et nummer, som man skal vise ved grænsen, men man kan køre igennem ”grøn kanal” i stedet for den røde.


 • Hunden skal være 15 uger gammel
  Det er først tilladt at have sin hund med gennem Sverige, når den er mindst 15 uger gammel.

Vi håber at ovenstående vil være jer behjælpeligt, når I skal have hunden med på tur. Som det kan ses er reglerne ikke synderligt strikse, og det er altså ganske let, at dele ferie med sin firbenede ven.

Køb BullerBox

lille hvis hund med hovedet lidt ude af bilrude

Skal du have din hund med til Tyskland?

Hvis du vil have din hund med til Tyskland, gør mange af de samme regler sig gældende. Det er derfor ikke den store forskel på, hvorvidt du ønsker at have hunden med til Tyskland i forhold til Sverige. Man skal dog ikke melde hundens ankomst ved den tyske grænse. Det er dog stadig yderst vigtigt at hunden er vaccineret mod rabies, har et gyldigt EU kæledyrspas samt at den er ID mærket.

I denne artikel kan du læse mere, om nogle af de forholdsregler, man bør tage sig, når man har hunden med bilen: https://bullerbox.dk/artikler/hund-i-bil/

Køb BullerBox