Når hunde slikker på mennesker er det fordi det er i hundens natur og det er noget hunden forbinder med noget trygt og afstressende, da dette har været en af de væsentligste kontaktflader den har haft med dens mor som hvalp.

Hunde er sociale og kærlige væsener, der gerne vil være i nær kontakt med deres ejere. Men hvorfor slikker hunde? En måde at få kontakt med mennesker på, er ved at slikke i ansigtet og på hænderne og dette kan være en ganske hyggelig måde at blive hilst på.

Når hunde slikker på mennesker i overdreven grad kan det dog blive overvældende og derfor kan det være godt at vide:

  • Årsagen til hvorfor din hund slikker.
  • Hvordan man minimerer slikkeriet

Men hvorfor slikker en hund sin ejer?

Det at hunden slikker er en tillært adfærd som bliver forstærket af den opmærksomhed, enten positiv eller negativ, som de modtager fra deres ejer. Derfor er det vigtigt at sætte grænser og træne din hund herefter.

Når hunde slikker på mennesker

Køb BullerBox

Hvorfor slikker en hunde?

Tegn på kærlighed

Det er dens måde at sige hej og kommunikere. Hunde er kærlige væsener der elsker at være i kontakt med mennesker. Ved at slikke på dig, føler hunden at den kommer tættere på dig.

For at få opmærksomhed

Måske er den tissetrængende eller mangler vand i sin vandskål. Læg mærke til om der er noget hunden har brug for.

For at vise respekt

Ved at slikke på dig viser den dig sin underkastelse.

Når noget dufter godt

En hund slikker på alt de finder velduftende. Det kan være alt fra en halvtom tallerken til deres ejermands hud der naturligt kan appellere til hunden pga. et lækker hudpleje produkt eller din huds naturlige salte smag.

3 gode råd til at undgå at din hund slikker for meget

Undgå at give det opmærksomhed

Giv hverken positiv eller negativ opmærksomhed til slikkeriet. Gå helt ud af rummet hvor hunden er og gør det hver gang; Vær konsekvent. På den måde vil det langsomt stilne af.

Her kan du også læse om hvad du kan gøre hvis din hund gør meget: https://bullerbox.dk/artikler/4-gode-raad-naar-hunden-goer/

Leg

Distraher hunden med legetøj, gerne noget der stimulerer dens mund. Hvis du vil læse mere om hunde og motion er dette en glimrende artikel: https://bullerbox.dk/artikler/hundehvalpe-og-motion/

Duft

Tænk over hvordan du dufter, måske er der noget I dine hudprodukter, der tiltaler hundens lugtesans. Undgå parfumerede produkter og brug i stedet mere neutrale produkter.

Køb BullerBox