hund der hopper i løb

Skal du have din hund med i fly, er der en række ting, det er vigtig du er opmærksom på. Det er nemlig ikke helt uden problemer for hunden at skulle rejse med fly. I dette indlæg kan du læse mere om de forskellige overvejelser, det er vigtigt at gøre sig.

I bund og grund er det de færreste hunde, der kan lide at flyve. Der er meget larm, mange fremmede mennesker, lugte og meget lidt plads. Derudover skal hunden forholde sig nogenlunde roligt i en længere periode, og har ikke mulighed for at besørge.

Man bør derfor undersøge mulighederne for at få hunden passet, i den periode man er ude og rejse. Vi ved dog godt at pasning ikke altid er en mulighed, og man er måske ikke tryg ved at efterlade kæledyret hos en hundepension – i så fald bør man tænke på hundens behov før og under rejsen.

Tænk på hundens behov

Hvis man har en større hund, er det desværre ikke muligt at have den med i kabinen, når ens hund skal med i fly. For større hunde gælder det, at de skal transporteres som cargo og anbringes i flyets lastrum. Man skal derfor anskaffe sig en transportkasse/boks, der er godkendt til transport i fly.hund der hopper i luften

Det er derfor vigtigt at man tænker på hundens behov, hvis man ønsker at medbringe den under rejsen.
Herunder har vi opstillet en række punkter, som man skal tage til overvejelse.

Køb BullerBox
 1. Medbring kun hunden ved længere rejser
  Ved længere rejser forstås rejser, der har en varighed på over 4 uger. Det vil stresse hunden unødvendigt, hvis den skal flyve for ofte. For mindre hunde, der kan medbringes i kabinen, kan ferien være kortere. Men kun hvis hunden er tryg under flyvningen.
 2. Ingen mellemlandinger
  Undgå så vidt muligt mellemlandinger, hvis hunden skal med i flyet. Mellemlandinger komplicerer rejsen og er ikke nødvendigvis sundt for hundens mentale tilstand.
 3. Bestil rejsen i god tid
  Der er begrænset med pladser til kæledyr i de forskellige fly. Derfor er det vigtigt at være i god tid, når rejsen skal bestilles
 4. Få tjekket hunden hos dyrlægen
  Hunden skal have et godt helbred, så den ikke bliver unødigt belastet af en tur med flyet. Derfor bør hunden få et sundhedstjek hos dyrlægen inden afrejse.

Ovenstående råd bør følges nøje for at sikre den bedst mulige oplevelse for hunden. Man vil også mindske sin egen bekymring under rejsen, hvis man ved at man har gjort sit til, at hunden har det godt.

De forskellige flyselskaber har forskellige regler for at have hund i fly. Derfor bør man altid undersøge med det individuelle flyselskab, inden man booker billetten.

Køb BullerBox