Når hunden gør

Her får du 4 gode råd til når hunden gør. De fleste hunde gør. Nogle hunde gør ofte og andre gør sjældent. Nogle hunderacer er mere gøende. Det at gø er en naturlig måde for hunden at kommunikere.

Denne artikel beskriver de mest almindelige årsager til hvorfor hunden gør og hvordan du kan undgå en hund som gør meget.

Se her de 4 gode råd til når hunden gør.

Årsag når hunden gør

Der kan være mange grunde til at en hunden gør.

Det kan være fordi:

  • den er glad og spændt
  • det kan være for at vise andre hunde eller mennesker at de er trådt ind på dens territorium
  • det kan være fordi den er bange
  • det kan være fordi den har separationsangst når du forlader den
  • det kan være fordi den prøver at advare dig som ejer

Undgå overdreven gøen

Træn

Sørg for at din hund er udfordret både fysisk og mentalt. Tag på gode gåture, brug agility træning og træn din hund i at hente ting til dig. En hund der har et stykke legetøj eller en bold i munden vil naturligt være en hund der ikke gør lige så meget, fordi den vil have sværere ved at kunne gø med noget i munden.

Køb BullerBox

Se også denne artikel om når hunden fælder: https://bullerbox.dk/artikler/naar-hunden-faelder/

når hunden gør

Distrahér

En måde at få din hund til at stoppe med at gø unødvendigt meget er ved at distrahere og afbryde dens gøen. Dette kan gøres ved at kaste en genstand foran dens fødder imens den gør. Genstanden skal have lave en lyd. Dette kunne f.eks. være en beanbag. Det er vigtigt at hunden ikke ser dig kaste genstanden. Lad som om du intet har at gøre med genstanden og lad genstanden ligge et stykke tid. Sørg for at være konsistent og kast genstanden hver gang hunden gør.

Stillezone

Gør din hund, når du skal ud af døren kan det være et tegn på separationsangst. Sørg i dette tilfælde for at lave en stillezone til den, hvor den føler sig tryg. Dette område skal være placeret et andet sted end ved hoveddøren. Her skal den føle sig tryg og have et yndlingslegetøj liggende.

 

Køb BullerBox