Består din dagligdag også af hundehår flere forskellige steder? Du oplever det sikkert på din sofa, dit gulvtæppe, dit tøj og en del andre steder. Vi vil i denne artikel fortælle dig hvorfor dette nu er sådan, og hvordan du kan håndtere en hund der fælder.

Det at en hund fælder er en naturlig ting der er nødvendig for at en hunds pels kan blive udskiftet. Det hjælper med at beskytte hundene mod snavs og andet skidt, som en del af deres naturlige sundheds forbyggende proces. Faktisk så burde hunde kun normalt fælde et par gange om året. Fordi at man nu til dags holder hunde indenfor det meste af tiden, så bliver deres naturlige regulering forstyrret.

Det er ikke alle racer det fælder lige meget. En korthåret hund fælder meget, typisk mere end langhårede hunderacer. Det har noget at gøre med de to faser der omhandler hundehår, som er hvilefasen og vækstfasen. Korthårede hundes pels går hurtigere fra vækstfase til hvilefase, hvilket betyder at de hurtigere falder af. Så med en korthåret hunderace vil du ofte opleve at de fælder en smule mere alt efter hvilken hund du har. Dette kan være værd at overveje, især hvis man overvejer at ens hund skal sove i ens seng.

Langhårede hunderacer fælder normalt mindre end de korthårede, hvilket skyldes at håret bruger længere tid på at vokse. Hos langhårede hunde er håret nemlig længere tid i vækstfasen og der går derfor længere tid før at de begynder at fælde. Dette medfører dog også at du bør børste hundens pels så at den ikke begynder at blive filtret.

Nogle oplever ændret fældningsmønster, når hunden bliver steriliseret eller kastreret. Dette kan man forhøre sig om hos dyrlægen, for at finde ud af, hvordan man skal forholde sig til dette. Læs mere om hunde og sterilisering her: https://bullerbox.dk/artikler/hund-efter-sterilisation/

Hvis man ikke bryder som hundehår alle vegne, men stadig ønsker sig en hund, kan man med fordel søge efter hunde der ikke fælder.

Køb BullerBox

Når hunden fælder

Hvad kan du gøre?

Du kan kontrollere hvor meget din hund fælder, til et hvis punkt. Du kan huske at pleje pelsen og fodre hunden med noget foder af god kvalitet. Så sørger du for at den er sund og rask. Hvis du plejer og reder pelsen, så kan du være med til at sørge for at hunden ikke går og fælder lige så meget. Så slipper du også for at gå og fjerne hundehår lige så mange steder. Når du reder din hund, så kan du faktisk lade de løse hår blive siddende i kammen. Det får dem til at virke som en form for modhager som kan hjælpe med at trække endnu flere hår af. Efter du har redt den, ville det være et godt tidspunkt at give hunden et bad.

Hvis din hund fælder meget mere end hvad der burde være normalt, så kan det være et tegn på at den har en sygdom. Hvis din hund har et unaturligt pelstab så kan det betyde at den måske har en hudsygdom, organsygdom eller så er der noget der forstyrre dens hormoner. Det er også en chance for at den lider af kronisk stress. Det er ligesom hos mennesker der lider af stress, hvilket kan føre til hårtab.

Hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om dette er sagen, så vil vi forslå at du kontakter en dyrlæge for en sikkerheds skyld.

Her kan du læse om hvordan du opdrager en hund der gør meget: https://bullerbox.dk/artikler/4-gode-raad-naar-hunden-goer/

Køb BullerBox