Hundehvalp opdragelse

I denne artikel får du råd til hvordan du skal forholde dig til din hundehvalps opdragelse. Det at få en hundehvalp kan være en stor opgave og mange spørger sig selv om hvordan man opdrager en hvalp.

Mange oplever f.eks. at deres hundehvalp den første tid har svært ved at falde i søvn alene. Hundehvalpen skal først nu til at lære alting lige fra renlighed til søvnrytme. Ved fra start at investere i din hundehvalps opdragelse får du en velbalanceret hund, som du vil have glæde af i mange år.

Her er nogle af de elementer, du skal sætte dig ind i, i forhold til din hundehvalps opdragelse:

  • Hundehvalpens kurv
  • Lydighedstræning
  • Renlighed
  • Søvn
  • Leg

De første dage vil være spændende og det er vigtigt at huske, at den lille hundehvalp har brug for en stor portion kærlighed. Du skal sammen med hundehvalpen igennem en dejlig, sjov, men også hård periode med opdragelse af hvalp. Her kan du finde hjælp i vores hundehvalp opdragelses guide.

Hundehvalp opdragelse

Hundehvalp opdragelse

Hundehvalpeskema

Sørg for at have alle rutiner på plads, så det er det samme, der sker hver dag for den lille ny hundehvalp. Det vil gøre alt fra søvn til renlighed lettere. Også de daglige måltider skal følge et stramt program og hundehvalpe spiser flere måltider end fuldvoksne hunde. Opdragelse af hvalp er en lang proces. Det er derfor vigtigt at man arbejder med faste rutiner, for at hjælpe hundehvalpen mest muligt.
Oplever du at hvalpen ikke spiser, kan du med fordel læse vores artikel, der omhandler emnet. Du finder den her: https://bullerbox.dk/artikler/hund-vil-ikke-spise/

Køb BullerBox

Hundehvalpens kurv

Det er vigtigt at finde den helt rigtige størrelse kurv til din hundehvalp. Kurven er din hundehvalps “helle” og når den er i kurven skal den føle sig tryg. Derfor er det vigtigt aldrig at bruge kurven til timeouts.

Lydighedstræning

Lydighedstræning er noget der gavner både ejer og hund. Ved at lære hunden at lystre på dine kommandoer, bliver du en gladere ejer, der nyder samværet med din hund. Lydighedstræning vil også gøre det lettere at medbringe din hund i sociale sammenhænge, fordi du ikke skal bekymre dig over om den gør noget den ikke må. Det er et af de vigtigste elementer i hvalpe opdragelse. 

Renlighed

Det at renlighedstræne er et vigtigt element i forholdet mellem dig og din hund. Ved at sørge for at have skemalagte gåture, undgår du typisk de fleste uheld. Se også vores artikel om renlighedstræning her: https://bullerbox.dk/artikler/hundehvalp-renlig/

Hundehvalp der bider

Det er naturligt at hundehvalpe bider i ting. Sørg for at købe noget legetøj der kan holde til at blive bidt i og som din hundehvalp gider at bide i. På denne måde undgår du nogle af besværlighederne, når din hundehvalp har bidt dine yndlings sutsko i stykker.

Søvn

Hundehvalpen har været vant til at sove i nær kontakt med sine søskende og sin moder. Derfor vil den have brug for, at du er der til at give den fornødne tryghed, også om natten. I denne artikel kan du læse mere om hundehvalpens søvnrytme. Link

Leg

Det at lege med din hundehvalp er en essentiel del af din hundehvalps opdragelse. Leg stimulerer din hundehvalp og afhjælper aggressiv adfærd. Hundehvalpen skal have motion for at trives, samt stimuleres dagligt. Man kan sagtens inkorporere hvalpe opdragelse som en del af legen.

Hvalpe-sikring af huset

Husk altid at sætte dig ind i hvad der kan være farligt for hundehvalpen. Ligegyldigt hvor dygtig du er til at opdrage din hundehvalp, vil den altid kunne komme til at skade sig selv. Eksempler kunne være ledninger og ting de kan få galt i halsen.

Vi håber at ovenstående har gevet dig nogle retningslinjer i forhold til opdragelse af hund. Som du nok kan se, og selv finder ud af, er det en løbende og langsommelig proces, der kræver stor tålmodighed.

Læs med her, hvis du oplever at din hund fælder meget: https://bullerbox.dk/artikler/naar-hunden-faelder/

Køb BullerBox