Er din hund alene hjemme? Eller skal den snart til at være det? – I denne artikel gennemgår vi hvad man som hundeejer skal være opmærksom på, når hunden skal trænes til at være alene hjemme.

Desværre ser vi at mange hundeejere oplever problemer med deres hund, når den har været alene hjemme. Tis på gulvet, gøen/hylen og ødelagte møbler eller sko kan være til stor frustration.

I langt de fleste tilfælde skyldes disse problemer dog, at hunden ikke er blevet trænet korrekt. Men fat mod, det er aldrig for sent at begynde hundens træning i at være alene hjemme, man skal dog væbne sig med tålmodighed – ligesom med alt anden hundetræning.

Hund alene hjemme kræver planlægning

Euforien er selvfølgelig stor, når den lille nye hvalp kommer hjem til familien. Det er utroligt vigtigt hurtigt at få hvalpen til at føle sig hjemme. Hunde er flokdyr og derfor ligger det ikke til deres natur, at være alene hjemme.

Man bør derfor påbegynde alene hjemme træningen, så snart man er sikker på at hvalpen er faldet godt til i hjemmet. Det kræver planlægning og stor tålmodighed, da det kan tage lang tid. Det er dog lettest at starte i en for hunden tidlig alder, da det kan være sværere at lære en ældre hund at være alene hjemme. Hvalpen skal gerne have tisset af inden man påbegynder træningen, for at mindske sandsynligheden for uheld.hund alene hjemme
Sørg for at lægge en plan for hundens træning i at være alene hjemme. Det skal foregå så blidt som muligt i starten. Luk f.eks. døren efter jer, når skraldet skal bæres ud, uden at gøre et stort nummer ud af.

Lig mærke til hvordan hunden reagerer og lad være med at overøse den med roser og godbidder, når I træder ind ad døren igen. Husk at det skal være en naturlig del af hundens hverdag at være alene, og I skal derfor ikke opmuntrer den til at opsøge jer, når I har forladt hjemmet.

Køb BullerBox

Øg herefter gradvist tiden hvor hunden er alene, men vær meget opmærksom på hvordan den reagerer. Hyler eller gør den, er den muligvis ikke klar til at være alene så længe endnu – gå dog ikke ind til hunden når den hyler, selvom det kan være svært at lade være.

Hvis den bliver bekræftet i at I kommer tilbage, når den hyler eller gør, vil den blive ved med dette, hvilket kan være til stor frustration for jer selv og eventuelle naboer – derudover stresser det hunden unødvendig. Vent derfor til hunden har et kort ophold i hyleriet, hvorefter I selvfølgelig kan gå ind igen, uden at gøre et stort nummer ud af det. Lav gerne noget andet umiddelbart efter I kommer hjem indtil hunden er faldet ned.

Du kan med fordel læse vores artikel, der omhandler problematikken med hunde, der gør meget: https://bullerbox.dk/artikler/4-gode-raad-naar-hunden-goer/

Hvor længe kan hund være alene hjemme?

Hvis træningen er forløbet efter planen, kan hunde være alene hjemme i omkring 5-6 per dag. Enkelte hunde kan dog være alene hjemme længere og andre i kortere tid.

Visse hunderacer er lettere at træne til at være alene hjemme i modsætning til andre. Derfor er det en god idé at sætte sig godt ind i racen, inden man anskaffer sig hunden.
Har du et job hvor du er væk i længere tid, kan det være en idé at søge hjælp hos familiemedlemmer, naboer eller lignende, der kan passe hunden nogle timer, indtil du kommer hjem.

Hvis hunden er for længe alene, kan den begynde at kede sig, hvorefter møbler, tøj, sko og andet interiør kan blive udsat for ”hærværk” i form af bideri, kradseri eller tisseri.
Hunden bør derfor altid være stimuleret inden man tager afsted. Gå en kort tur og sørg for at have legetøj eller andet, hvor hunden skal bruge sin mentale kapacitet. Et hult kødben med leverpostej, torskerogn eller lignende er også godt, da hunden kan bruge lang tid på at slikke/bide det tørt.

Hvis ovenstående ikke modvirker hundens ”hærværk” kan det være værd at overveje, om man skal komme tidligere hjem eller eventuelt tage et skridt tilbage i hundens alene hjemme træning.

Køb BullerBox