At gå tur med sin hund hver dag og at lege med den, kan betyde utrolig meget for din hunds helbred. Når din hund får motion, er det ikke kun med til at hjælpe dens fysiske helbred, men også dens psykiske helbred.

Motion og leg kan også være med til at fører hundens energi i en positiv retning. Det betyder at der er en større chance for ikke at komme hjem til ødelagte puder, sko og sofaer.

Hvad motion gør for din hunds helbred

Daglig motion kan have en utrolig stor virkning for din hunds helbred. Hvis hunde får motion og bliver stimuleret hver dag så kan det medføre en højere forbrænding, mindre appetit, bedre muskulatur og faktisk også en bedre mulighed for temperatur tilvænning.

Tag en snak med en dyrlæge

Mængden af motion kan variere alt efter din hunds alder, køn, race og nuværende fysik.

Se også vores artikel omkring hundehvalpe og motion.

Hvis din hund er mellem 6 – 16 måneder gammel eller er en medium til stor aktiv hunderace, så kan det være at den har brug for en smule mere motion end andre hunde har. Men hvis din hund er er kommet en smule op i alderen og ikke er den i deres bedste form, så skal man også passe på med ikke at få den til at udfører for meget motion. I den situation skal man i hvert fald starte stille og roligt ud.

Køb BullerBox

Derfor kan det være vigtigt lige at snakke med en dyrlæge før at du planlægger en kæmpe hård træningsrutine. Hvis du er en meget aktiv person og du har tænkt dig at tage ud og løbe med din hund eller lave en anden hård form for aktivitet, så skal du være meget opmærksom på din hunds fysiske grænser.

Lav et træningsprogram

Ligesom at nogle mennesker har et træningsprogram når de er nede i fitnesscenteret, så kan det også være en god idé at lave et program til din hund. Det kan være med til at skabe en smule struktur, så man ikke skal gå og tænke lige så meget over det i hverdagen.

Det kan være en idé at give din hund godbidder og ting der ikke indeholder alt for mange kalorier. Det kunne være ting så som:

  • Bananskiver
  • Æblestykker
  • Gulerod stykker
  • Pærestykker
  • Melonstykker

Hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om dette er sagen, så vil vi forslå at du kontakter en dyrlæge for en sikkerheds skyld.

Køb BullerBox