Du kender det sikkert. Din hund spiser græs og du undrer dig over hvorfor. Den får et balanceret hundefoder med alle næringsstoffer og mineraler og alt virker til at være som det skal.

Mange hundeejere oplever at deres hund spiser græs. Og mange hundeejere bliver også bekymrede eller tror, der er noget i vejen med hunden, da de har hørt alverdens historier om hvorfor hunde spiser græs.
Lad os slå fast med det samme: I de fleste tilfælde, er der ikke noget i vejen med hunden, hvis den går og spiser græs.

Når din hund spiser græs

Mange tror at hunde er rene kødædere fra naturens side af, men dette er ikke korrekt. Katten er ren kødæder, men det er hunden ikke. Helt tilbage fra hundens forfader, ulven, kan man se at de både spiste, og spiser, grøntsager, bær og frugter.

Derudover spiser rovdyret hele byttet inklusive mavesækken, der oftest indeholder græs. Mange har hørt fra venner, familie eller andre hundeejere, at når hund spiser græs mangler de vigtige næringsstoffer som vitaminer eller mineraler i deres kost. Dette er ikke sandt. Hunde kan sagtens få et komplet foder, og få opfyldt deres behov for næringsstoffer, og samtidig spise græs. Måske synes det bare, at det smager godt.

Husk at læse vores artikel om hvad hunde ikke må spise.

Køb BullerBox

Hund der ligger på græsplæne

Hvis hunden spiser store mængder græs

Som nævnt er det ikke skadeligt når hund spiser græs. I nogle tilfælde kan der dog være et underliggende problem, som man skal have undersøgt nærmere.

Nogle hunde kan finde på at spise store mængder græs, uden at tygge på det, hvorefter de kaster op. Hvis dette bliver ved over en kort periode, og hunden bliver ved med at spise meget græs, er det værd at få hunden tilset hos en dyrlæge. Det kan nemlig i nogle tilfælde være tegn på sygdom hos hunden, og derfor er det vigtigt at få den undersøgt nærmere. I mange tilfælde får hunden dog selv ”løst” problemet og får kastet op, hvorefter græsningen aftager igen. I denne artikel vi har skrevet, kan du læse mere om, hvorfor din hund eventuelt ikke vil spise.

Hvis du ved at din græsplæne er behandlet med pesticider, eller du har gødet græsset for nyligt, bør du også stoppe din hund når den spiser græsset. Derudover skal man også være opmærksom på at begrænse hundens indtag af græs, hvis man befinder sig på et område, hvor der færdes mange andre hunde. Her kan hunden i værste tilfælde få overført fransk hjerteorm fra snegle, der opholder sig i græsset, og blive syg.

Vi håber at have fået kastet lidt lys over hvorfor din hund spiser græs. Der som nævnt ikke nogen endegyldig forklaring på det. Det virker dog til at mange hunde græsser, simpelthen fordi de kan lide smagen, hvilket vi jo kan relatere til os selv. Du skal dog som altid være opmærksom på din hunds adfærd, og tage kontakt til en fagperson eller dyrlæge, hvis adfærden ændrer sig over en periode.

Køb BullerBox