Som hundeejer har du sikkert spurgt dig selv:,, hvor ofte bør jeg fodre min hundehvalp”. Hundehvalpe er nogle fantastiske nuttede og nysgerrige dyr. Det første år at en hundehvalps liv udvikler den sig næsten lige så meget som et menneske gør i de første 14 år. Det er derfor utrolig vigtigt at den får det korrekte foder og de rigtige næringsstoffer i de korrekte mængder i det første år af dens liv.

Hvor ofte skal jeg fodre min hundehvalp?

Måltiderne din hund skal have, kommer til at ændre sig jo ældre den bliver. Normalt når du får din hundehvalp så er den i hvert fald 8 uger gammel ca. Her bør den blive fodret 3-4 gange hver dag. Det ændre sig senere hen, når den bliver en smule ældre ville den godt kunne nøjes med 3 gange dagligt og i nogle tilfælde 1-2 gange. Det er en tilpasnings sag, alt efter hvordan det virker for den individuelle hund.

Hvor meget bør jeg fodre min hundehvalp?

Det kommer an på hvad for noget foder du har valgt til din hundehvalp. Der vil ofte være en guide på det foder du har valgt, som du bør følge. Det kommer også ned til tilpasning, hvis din hvalp begynder at se lidt tynd eller tyk ud, så bør du opjustere eller nedjustere mængden af foder du giver den. Du bør stadig fodre den det samme antal gange, men igen bare op- eller nedjustere mængden af foder.

Gode tips til fodring af din hundehvalp

  • Du bør skifte til nyt foder gradvist, ikke bare fuldstændig erstatte hvalpens foder fra den ene dag til den anden. Det kan ske at du vil skifte til et andet mærke eller en anden form for foder. Du bør starte med at blande noget af det foder den kender. Du bør tilføje en lille smule af det nye foder hver gang sammen med det gamle, indtil at du har skiftet hele madskålen ud med det nye foder. Det er en gradvis proces der bør fortages i en tidsperiode på 1-2 uger, så hvalpen ikke ligger alt for meget mærke til er markant skift.
  • Du bør lade din hundehvalp spise maden i fred. Du skal kun fjerne madskålen hvis hvalpen er færdig med at spise. Hvis der er børn i huset bør de også få af vide at de skal lade hvalpen spise i fred. Det er vigtigt at hunden lære at spise alene og at du ikke fodre den med hånden. Ellers er der en chance for at du ender med at få en hund der kommer til at sidde og tigge ved spisebordet hvert aften når i sidder og spiser aftensmad.
  • Vil din hund ikke spise, bør du læse følgende artikel: https://bullerbox.dk/artikler/hund-vil-ikke-spise/

Her kan du læse om hundehvalpens udvikling: https://bullerbox.dk/artikler/din-hundehvalps-udvikling/

Køb BullerBox