Din hund vil ikke spise og normalt er der ikke meget som hunde ikke vil spise. Hvis din hund nægter at spise, kan det være et signal på at der er noget galt.

Hundes smagsløg er ikke lige så udviklede som menneskers er, så hunde vælger for det meste deres mad ud fra lugten. De fleste hundejere har været ude for følgende: hunden vil ikke spise fra den ene dag til den anden. I denne artikel beskriver vi, hvad de forskellige årsager til dette kan være.

Der kan være forskellige årsager for hvorfor din hund ikke vil spise. Herunder har finder du en kort liste med mulige årsager:

  • Tæver kan finde på at miste appetitten i nogle sammenhænge med løbetid.
  • Hanhunde kan miste appetitten, hvis de ved at der er tæver i nærheden eller i nabolaget.
  • Hvis du lige har skiftet foder, så kan det være at hunde har et problem med at tilvænne sig den nye smag, duft eller den generelle tekstur af foderet.
  • Det kan også være et symptom der kan forekomme ved forskellige slags sygdomme.
  • Stress eller angst kan også fører til mindsket/ikke eksisterende appetit hos hunde generelt.

Der er ingen grund til panik hvis at det er en kortvarig periode, hvor at hunden ingen appetit har. Man skal i hvert fald holde øje og observere om det er noget der bliver ved, og om hunden slet ikke spiser noget eller bare spiser utrolig lidt/sjældent. Hvis at det er længere perioder hvor hunden ikke spiser, så kan det fører til både muskel- og vægttab.

hund vil ikke spise

Din hund vil ikke spise – hvad kan du selv gøre?

Køb BullerBox
  • Hvis at du har skiftet foder for kort tid siden, prøv at skift tilbage til det foder du benyttede før skiftet. Det er også en mulighed at prøve at skifte til noget helt tredje, hvis det første nu ikke skulle virke. Selv om det ikke er sagen at du fornyeligt har skiftet foder, så ville dette stadig være en mulighed som du ville kunne prøve for en sikkerhedsskyld.
  • Du kan kigge på hvad der skulle have været sket af ændringer i hundens omgivelser. Har i fået andre husdyr fornyeligt? Måske et barn? Eller har din nabo fået en tæve der angiveligt er i løbetid. Kan der generelt være noget nyt som måske kan gøre at din hund føler sig stresset på nogen måde, der kan der være selvom at det ikke er noget man selv lige har tænkt på eller lagt mærke til.
  • Hold øje med din hund, spiser den i smug? Spiser den noget andet end den mad du giver den, et eller andet sted fra?

Her er en artikel om hvad din hund ikke må spise: https://bullerbox.dk/artikler/maa-hunde-ikke-spise/

Din hund spiser ikke – tag kontakt til en dyrlæge

Hvis du på noget tidspunkt er i tvivl angående din hunds helbred, så bør du tage kontakt til en dyrlæge. Vores hunde er vigtige for os, så vi vil selvfølgelig altid gerne have at de går og har det godt. Vi vil altid forslå at tage kontakt til en dyrlæge så snart der er noget, du er i tvivl om. Selv den mindste ting kunne betyde langt mere end hvad man selv først har antaget.

Du kan også komme ud for at din hund fælder meget. Det kan du læse mere om her: https://bullerbox.dk/artikler/naar-hunden-faelder/

Køb BullerBox