hundehvalps søvn

Din hundehvalps søvn og natterutiner kan virke næsten lige så umuligt som at have et spædbarn, men fortvivl ikke – det er lettere end du tror.

Hvordan får man en hvalp til at sove om natten? Ved at følge disse trin, behøver din hundehvalps søvn ikke længere være et mysterie.

Hundehvalpen har været vant til at være i nær kontakt med sin mor og søskende. Den er en “social-sover” og det er derfor ikke en god ide at lade din hund hyle sig i søvn alene, bag en lukket dør.

Lad den være i nærheden af dig og lad den mærke at du passer på den. På den måde undgår du utryghed og separationsangst og en hundehvalp der ikke vil sove om natten.

Din hundehvalps søvn afhænger af disse enkle råd.

Inden hundehvalpen ankommer

Inden dit nye pelsede familiemedlem ankommer, er det en god ide at have udtænkt, hvor du ønsker at hvalpen skal sove fast.

Køb BullerBox

Se også vores artikel om hundehvalpens udvikling: https://bullerbox.dk/artikler/din-hundehvalps-udvikling/

hundehvalps søvn

Få fat i et stykke legetøj fra hvalpens første hjem. Legetøjet kan lægges i hundekurven og duften fra det vil berolige hvalpen.

Oplever du at din hundehvalp bider og vil du vide hvorfor? Så læs mere i denne artikel: https://bullerbox.dk/artikler/naar-hundehvalpen-bider/

Faste rutiner

Du kan træne din hund til bedre at kunne sove. Indfør faste rutiner med din hvalp; På den måde vil den begynde at kunne se et mønster og bedre kunne falde til ro. Hunden bliver mere rolig, når den har faste sovetider, spisetider og gåtider.

Sørg for at hundehvalpen er blevet stimuleret og aktiveret i løbet af dagen.

Introducer hundehvalpen for dens hundekurv i løbet af dagen. Beløn den gerne med godbidder, så hundekurven er et sted den forbinder med tryghed og kærlighed.

Få også hunden til at tisse af, inden I går i seng. Det vil også hjælpe hundehvalpen med at blive hurtigere renlig.

Soverutine

En måde at få hvalpen til at føle sig tryg i sin hundeseng er ved, i den første tid, at sove på en madras ved siden af hvalpen i det pågældende rum. Det hjælper på hundehvalps søvn.

En anden metode er at have hvalpens hundekurv stående ved siden af din seng, hvorved du kan stikke en beroligende hånd ned, hvis hvalpen bliver utryg i løbet af natten. På sigt kan du gradvist rykke den længere og længere væk fra dig, indtil dens hundekurv er landet på det ønskede sted.

Hvor meget sover en hvalp – en hvalp sover op til 18 timer i døgnet. Det er vigtigt for hvalpen med masser af søvn, for at den kan vokse sig stor. Så ja, din hvalp sover meget. Rigtig meget endda.

Tryghed

Hundehvalpe har brug for mere søvn end fuldvoksne hunde og det er din opgave at hundehvalpen får den ro og hvile den har brug for.

hundehvalps søvn

Det er vigtigt at hvalpen aldrig bliver forstyrret i sin søvn. Hvis der er børn i huset, skal de lære at respektere hundens søvn. Søvn er en nødvendighed, hvis du vil have en velfungerende og rolig hund.

Hundens trivsel og tryghed beskrives også i denne artikel: https://bullerbox.dk/artikler/4-gode-raad-naar-hunden-goer/

Køb BullerBox