Når hundehvalpen bider i bukseben, i dine sko, puder eller andre ting, så tænker du sikkert ”hvorfor bider min hundehvalp?”. Det vil vi besvare i denne artikel, samt komme med nogle forslag til hvordan du kan få den til at stoppe.

Det er meget normal adfærd for en hundehvalp at gå og bide i ting. Det kan tydeligt ses i hvalpenes adfærd når de leger med andre hunde. Det er bare ikke altid klart for hvalpen hvornår den form for leg egentlig skal stoppes. Den form for leg er dog en vigtig del af deres udvikling, så det er noget de bør have lov til. De skal bare have lært hvordan de skal opføre sig i forskellige situationer, ligesom børn også skal.

Når hundehvalpen bider

Hvad kan du gøre?

Køb nyt legetøj

Siden at hundehvalpe bider i ting og du sandsynligvis ikke vil have at det er DINE ting den bider i, bør du købe noget robust legetøj til den i stedet. Det skal gerne være noget robust, som kan holde i noget tid. Hvis du bare køber en lille bamse, så vil den højest sandsynligt blive reduceret til mange stykker stof og fyld inden for de første par dage. Så du bør købe et par stykker legetøj som vil holde i noget tid så den kan få styret trangen til at tygge i ting. Det er dog også vigtigt at du køber noget som ikke kommer til at skade hvalpens tænder. Når vi siger robust, så mener vi ikke at det skal være noget der består af massiv plastik.

Det må gerne også være lidt behageligt at tygge i. Der er mange muligheder for at finde noget legetøj der er ment til at de kan tygge i. Det kan også være at hundehvalpen går og bider i dine ting fordi den keder sig, og prøver på at opsøge din opmærksomhed. Det kan betyde at du bør bruge lidt mere tid på at lege med den. Du behøver ikke nødvendigvis at lege med den i en hel time. Det er også vigtigt at du ikke ”belønner” med positiv opmærksomhed hvis det bider i ting. Du skal du gøre det klart for den at det ikke er korrekt adfærd. Hundehvalpe skal aktiveres, ellers kan der komme til at ryge et par af dine ynglings sko i svinget. Derfor vil vi selvfølgelig forslå at du hellere finder noget andet den kan sætte tænderne i. Så bliver dine puder, sko og bukseben skånet.

Læs også denne spændende artikel om opdragelse af hundehvalp: https://bullerbox.dk/artikler/hundehvalp-opdragelse/

Køb BullerBox
Køb BullerBox