smilende labrador

Hundes mave- og tarmsystem er, ligesom hos mennesker, fintfølende apparater, der hurtigt kan sendes i ubalance. Det er aldrig sjovt at have en hund med dårlig mave, men typisk er det ganske uskadeligt og går hurtigt over. Hvis hunden ikke vil spise i perioden med dårlig mave, så du kan i her i artiklen læse om, hvilket foder du prøve at give.

Årsagen til hunden har fået dårlig mave kan være mange. Oftest har den spist noget, der sender maven i alarmberedskab. Måske har I været et smut på stranden, hvor hunden har svømmet lystigt rundt og indtaget saltvand, der kan få maven i ubalance.

Læs vores artikel om reglerne for, at have hunden med stranden.

Som skrevet vil hundens diarré oftest gå i sig selv efter noget tid. Der er dog visse retningslinjer man bør følge, for at hjælpe hunden tilbage i topform.

3 tips til at afhjælpe hundens dårlige mave

  1. Giv din hund ris

Skån hundens mave- og tarmsystem, ved at give den skånekost bestående af magert lyst kød samt ris. Kog risene i lang tid og skær fedtet fra det magre kød. Kødet må gerne være kylling og den kan med fordel koges sammen risene. Portionen skal primært bestå af ris. Husk at hunde ikke kun spiser kød, så mængden af ris gør ingen skade. Dette kan du læse mere om i vores artikel her: https://bullerbox.dk/artikler/hund-spiser-graes/

Køb BullerBox
  1. Vand, masser af vand

Hunden skal have let adgang til vand. Sørg for at opmuntre hunden til at drikke, og skift vandet ofte. At have diarré er hårdt for væskebalancen, og derfor skal hunden indtage rigelige mængder væske.

  1. Skær maden fra.

For at give hundens tarmsystem ro, kan det være en idé at lade hunden faste. Hvor lang tid hunden kan faste, afhænger af hundens størrelse samt hvor slemt maven er ramt. Inden fastingen påbegyndes, bør dyrlægen tages med på råd.

Ovenstående er gode generelle råd, der kan være med til at afhjælpe den forbigående problematik hurtigst muligt.hund pakket ind i tæppe

I de tilfælde hvor det ikke bliver bedre

Kontakt altid dyrlægen, hvis hundens tilstand ikke forbedres, efter 1 til 2 dage. Går hunden med dårlig mave i længere tid, kan det føre til dehydrering. Måske findes der en bagvedliggende årsag til hundens tilstand, som kun dyrlægen kan finde frem til.

Blod i hundens afføring skal der også reageres prompte på. Oftest er det ikke alvorligt og der kan være mange årsager til dette. Men det er dog bedre at være på den sikre side.

Får hunden feber i forbindelse med den dårlige mave, kan det også være et tegn på, at noget ikke er som det skal være. Hold derfor gerne øje med kropstemperaturen, hvis problemet fortsætter

Pas på med drastiske ændringer af foder

lille hund sover

Da hundens mave er ganske fintfølende, skal man passe på med at lave drastiske ændringer i hundens foder.

Derudover kan vores firbenede ven have svært ved at fordøje den mad, vi mennesker spiser. Derfor bør man overveje ikke give hunden rester fra aftensmaden, det kan give din hund dårlig mave. Ligeledes kan kødben med rester af kød, slå hundens mave i stykker.

Nutidens hunde er ofte vant til at spise hundefoder, og derfor kan et råt kødben virkelig sætte gang i maven. Hunden elsker det dog, men det bør modereres over en periode, indtil hundens mave kan tåle det.

Køb BullerBox