lille hund der sover i seng

Debatten går ofte på om hvorvidt hunden skal sove i sengen. Det kan være et følsomt emne og meningerne er mange, selv blandt hundeejere. Hvad hvori ligger de forskellige fordele og ulemper, ved at have din hund i sengen? Vi har sammenfattet denne artikel for at belyse de forskellige fordele og ulemper – så kan I selv tage stilling til ovenstående spørgsmål.

3 fordele ved at have hunden i sengen

Ifølge et mindre studie foretaget i Arizona, USA, viser det sig, at blandt 150 adspurgte, sover 56 procent med deres hund i sengen. Ud af de 56 procent svarede 41 procent, at de sover bedre om natten, når de kan mærke hunden tæt på.

Herunder finder du 3 grunde til, hvorfor du skal have hunden i sengen.

  • Nogle føler sig mere trygge, når Pluto er at finde i deres seng. De sover derfor mere afslappet, hvilket fører til en bedre nattesøvn, så de føler sig mere udhvilet om morgenen
  • Hunde har mange gode egenskaber – det ved alle med hunde. Hunde benyttes f.eks. til terapi, på plejehjem og lignende steder, da de formindsker angst og stress hos mennesker. Denne ”egenskab” tages med, når hunden ligger i nærheden når man sover.
  • Hunden er et flokdyr og derfor elsker den, at være så tæt som muligt på sine ejere. Vi mennesker er hundens leder og din hund kan derfor også have gavn af nærheden, når den sover i sengen.

3 ulemper ved at have hunden i sengen

Selvom du synes din hund er ren og pæn, så ved du aldrig helt, hvad den har haft snuden i sidst. Hunde er nysgerrige og undersøger gerne hundelorten eller den døde fugl grundigt, inden den lunter videre.

Herunder har vi samlet 3 grunde til, hvorfor du ikke skal have din hund i sengen.

Køb BullerBox
  • Din hund kan smitte dig med flere forskellige sygdomme. Skab, parasitter, lopper, bændelorm, ringorm og bakterier fra urin og afføring er alle ting, som din hund sandsynligvis kan bære rundt på. Dette kan overføres til mennesket, hvilket kan være til stor gene. Vidste du, at hver 4. hund uheldigvis bærer rundt på antibiotika resistente bakterier? Smittefaren er selvfølgelig altid til stede, men forhøjes når hunden sover i sengen.
  • Vi har ikke samme søvnrytme som hunden. Mange mennesker får ødelagt deres søvnrytme, da hunden oftest er mere aktiv, i løbet af natten, end vi selv er. Man lægger måske ikke mærke til det, men den dybe søvn kan blive forstyrret, og man føler sig ikke ligeså udhvilet som man kunne.
  • Jord, græs, flåter, lopper, hundehår og lignende er alle ting, som hunden kan slæbe med op i sengen. Det er ikke sikkert, at det er super lækkert selv at ligge i, og sengetøj, dyner og hovedpuder bliver hurtigere beskidte.

Vi håber at I efter at have læst ovenstående fordele og ulemper, kan tage den, for jer, rigtige beslutning.To hunde, der ligger i en seng

Beslut jer gerne mens hunden er hvalp

Det kan være svært at skulle fravænne hunden, at sove i sengen, hvis den har gjort det i lang tid. Derfor bør I, i den ideelle verden, have taget en beslutning om dette, mens hunden er hvalp.

I denne artikel kan du læse mere om hvordan man får de bedste søvnrutiner med sin hvalp: https://bullerbox.dk/artikler/guide-til-hundehvalps-soevn/

Det er heldigvis ikke så svært, som så meget andet hvalpeopdragelse kan være. Hav blot kurven stående ved siden af jeres seng, når I lægger jer til at sove. Hvis hunden eller hvalpen bliver urolig i løbet af natten, kan I blot stikke en hånd ned til den.

Når hunden kan dufte hånden og mærke, at I er i nærheden, vil den typisk falde til ro igen.

Sov godt!

Køb BullerBox